12 000 Ft felett ingyenes szállítás!

HOPPÁ! Üres a Kosarad :(

You have no items to compare.

Search

Melltartóméret

Szerintünk nagyobb a melled, mint hinnéd.

A nők 80 %-a rossz méretű melltartót hord. Nem csoda, mert C-nél nagyobb kosarút szinte sehol nem kapni. Ezért sokan rákényszerülnek, hogy a kelleténél kisebb kosarat a kelleténél nagyobb körméretettel próbálják kompenzálni.

Pár lépésben ellenőrizheted, hogy nem jártál-e te is így, hogy jó méretet hordasz-e. Vedd fel a legkényelmesebb merevítős melltartódat úgy, hogy lehető leglazábbra állítod hátulsó pántot a kapcsokkal! Aztán állj a tükör elé.

 1. Legyen vízszintes az alsó, kapcsos pánt hátul is!
  Állj a kedvenc tükröd elé, majd oldalra fordulva nézd meg, hogy fut végig a pánt.
  Nem jó, ha a hátadon felugrik, mert ilyenkor a két vállpánt tartja a melled, pedig a kapcsos hátulsó pántnak kellene. Válassz egy vagy két mérettel kisebb körméretű és ugyanennyivel nagyobb kosárméretű melltartót! Azaz ha a rossz melltartód 80 C-s volt, akkor próbálj meg egy 75 D vagy DD-s méretet.
  Legyen vízszintes az alsó, kapcsos pánt hátul is!

 2. A vállpántok ne vágjanak be.
  A vállpántoknak csak a tartás 20%-át kell adniuk. A próba kezdetén állítsd be a hosszukat valahová félútra, aztán, ha felvetted a melltartót, húzd szorosabbra, vagy engedd lazábbra őket. Akkor jó a beállítás, ha két ujjadat kényelmesen be tudod alájuk csúsztatni, de mégsem csúszkálnak a vállaidon.
  A vállpántok ne vágjanak be.

 3. Töltse ki a melled a kosarat.
  Most, hogy beállítottad a melltartót, nézd meg a melleidet a tükörben. Az a jó, ha teljesen kitöltik a kosarat, de nem buggyannak ki sem felül, sem kétoldalt.
  Emeld fel a kezed két oldalt a fejed fölé! Akkor jó a kosárméret, ha a melltartót így is kitöltik a melleid és nem ráncolódik az anyag.
  Töltse ki a melled a kosarat. Tipp: Ha normális testtartásban kibuggyantak a melleid, akkor nagyobb kosármérettel próbálkozz.
  Ha felemelt kéznél nem töltötték ki a melleid a melltartót, akkor pedig eggyel kisebb kosárméretet érdemes kipróbálni.

 4. A melltartó szépen fekszik a mellkasodon.
  Az a normális, ha szépen odasimul a melltartó merevítős része a mellkasodra. Akkor jó, ha nem tudod bedugni alá az ujjaidat.
  Javaslat: ha eláll a melltartó a mellkasodtól, és simán be tudod a merevítők alá dugni az ujjaid, akkor próbálj meg eggyel nagyobb kosárméretet.